Kuchnie świata w insulinooporności

| Dodano: 18 listopad 2022 | Dodana przez: Agnieszka Kusiak

Share

Okładka

Twoja ocena

Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele, panna cotta, musaka czy paella – wszystko to brzmi intrygująco i… pysznie. Niezależnie od tego, czy mieliśmy okazję spróbować tych potraw w krajach, z których się wywodzą, czy tylko o nich słyszeliśmy, dzięki tej książce możemy je wyczarować we własnej kuchni. Znana dietetyczka Magdalena Makarowska zadbała o to, by te kulinarne podróże pozostawiły w nas niezapomniane wrażenia, a Dominika Musiałowska, założycielka fundacji Insulinooporność – Zdrowa Dieta i Zdrowe Życie, przygotowała zestaw praktycznych porad dla podróżujących, w tym informacje o korzystnych dla zdrowia produktach spożywczych dostępnych w poszczególnych miejscach na świecie. Każdy, kto lubi podróże czy kogo intrygują smaki i aromaty potraw przyrządzanych w odległych krajach, znajdzie tutaj coś dla siebie. W tej wyjątkowej książce zamieszczono kilkadziesiąt przepisów na pyszne dania z różnych kultur, przy czym receptury dostosowano do potrzeb osób przestrzegających diety z niskim IG. Dodano także informacje o przyprawach charakterystycznych dla kuchni poszczególnych krajów. Wybierz się z autorkami tej książki w kulinarną podróż dookoła świata i ciesz się zdrowym stylem życia!

Źródło: http://wydawnictwofeeria.pl/pl/ksiazka/kuchnie-swiata-w-insulinoopornosci ( otwierane w nowym oknie )

Dostępna w

Opinie o: "Kuchnie świata w insulinooporności"

Opinia

Awatar użytkownika

Ucztowanie z „Kuchnią świata...” zmienia dotychczasowy porządek i nawyki. Od teraz zaczniesz wszystkie te potrawy przygotowywać sam – w swojej kuchni – na własnych talerzach. Teraz zapraszasz do swojego stołu. Voila, mówisz, szef kuchni poleca zdrowie, smak i raj dla kubków smakowych. Pretekstem zaproszenia jest insulino odporność, lecz to tylko haczyk, który autorki zarzuciły dla smacznego połowu. Można zdrowo żyć, znajdować radość w jedzeniu i tym samym wprowadzić kilka zmian w swojej codzienności.

Każdy dzień jest inny, a do tego, dzięki Magdalenie Makarowskiej i Dominice Musiałowskiej smakuje inaczej. Każdy kęs to feeria doznań, które osiągają zenit dzięki... przyprawom.


Kuchnie świata...” to skarbnica aromatów. Zainteresuj się swoim zdrowiem, mówią autorki i nie wykluczaj dań z racji ich nielubienia. Dopraw je, poszukaj przypraw, które znasz, ale i tych dotąd nieznanych i eksperymentuj. Masz kuchnię, masz chęci, masz piękną zastawę. Połącz to.

Ucztuj zdrowo we własnym domu.


Bądź mistrzem gotowania.

Przyrządzaj, notuj i urozmaicaj. Kosztuj i odkrywaj nowe doznania.

Podlecz ciało i duszę. Zdrowo musi być – i jest. Kolorowo musi być – i jest. I choć czasem nie uda się tak, jakbyśmy chcieli, to niech to będzie bodźcem do dalszej pracy. Do podnoszenia swoich kulinarnych zdolności.


Zdrowe dania z całego świata można pakować w pudełka i każdego dnia poznawać rejon globu. Dziś smakujesz włoskiego makaronu z mozzarellą i sosem bazyliowym, jutro zrobisz słodki ryż z szafranem i sałatką z anchois, które przywołają smak Indii.

Podróż we własnej kuchni? Ba, podróż po całym świecie w swoich czterech ścianach? Tak. Zapraszamy, mówią głośno Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska, a twój sukces wznoszą toastem, izraelskim Malabi – deserem z malin i nasion chia podanym w szklanym słoiku, ozdobionym palemką i listkiem świeżej mięty.


Zapraszamy do kosztowania tęczy smaków, kolorów i doznań.

I jak się nie poddać?

Coś niesamowitego 


http://autorzy365.pl/kuchnie-swiata-niewiarygodny-przewodnik-po-zdrowiu_a7220


Agnieszka Kusiak

18 listopad 2022 22:23

Nowa opinia

Recenzje dla: "Kuchnie świata w insulinooporności"

„Kuchnie świata...” - niewiarygodny przewodnik po zdrowiu

Azja, Ameryka, czy Europa, a do tego podział i odrębne państwa i rejony. W jednej książce wszystkie smaki świata? Nie możliwe, mówisz niekontrolowanie postukując łyżką o blat stołu kuchennego. Ale... Niemożliwe istnieje przecież po to, by stać się MOŻLIWE. „Kuchnie świata...” to niewiarygodny przewodnik po zdrowiu (bazuje w głównej mierze na insulino odporności) i świecie smaków. To kompendium wiedzy o człowieku, jego stylu życia, nawykach, schorzeniach i jedzeniu właśnie. To mapa pachnąca tysiącem aromatów...

Nowa recenzja

Proszę się zalogować

Aby dodawać recenzje oraz zmieniać opisy należy się zalogować.
Jeśli nie masz jeszcze konta:

Adding grade as non logged

Niezalogowani użytkownicy muszą potwierdzić przyznanie oceny dla książki. Jeśli nie chcesz przyznać oceny zamknij to okno, zalogowani użytkownicy nie muszą potwierdzać dodania oceny.

Oceń książkę

Znajdź nas na Facebooku

Partnerzy

Subiektywnie o książkach
Dwumiesięcznik SOFA
Wydawnictwo Psychoskok
Wydawnictwo MG
Kuźnia Literacka
Zażyj Kultury
Fundacja  Polonia Union
Kulturalne rozmowy - Sylwia Cegieła
Sklep internetowy TylkoRelaks.pl
CoCzytamy.pl