Kuchnia polska bez pszenicy - Marta Szloser i Wanda Gąsiorowska
Ile by nie powiedziano na temat zdrowej diety, zawsze pozostaje coś do dodania. Pszenica, królująca w kuchni przez jednych określana jest mianem złota, przez innych złem koniecznym. A jaka jest prawda? Autorki książki "Kuchnia polska bez pszenicy" postanowiły nie ulegając sugestią i osobiście się przekonać. Okazuje się bowiem, że eliminacja pszenicy nie tylko wychodzi na zdrowie ale świetnie smakuje.
Książka będąca swojską kontynuacją bestsellerowych książek dr. Williama Davisa, "Diety bez pszenicy" i "Kuchni bez pszenicy" dowodzi, że z dobrodziejstwa może skorzystać każdy z nas, bez większego wysiłku. Autorki, które znają i stosują te najpopularniejszą ostatnimi czasy dietę udzielają porad praktycznych. Oznacza to, że poznamy listę produktów nie zawierających glutenu, sztucznych barwników, zagęszczaczy czy innych zbędnych ulepszaczy oraz przepisy umożliwiające przygotowanie pełnowartościowych posiłków
Wanda Gąsiorowska przyznała: „Nie zadowala mnie dietetyczny zakaz, zalecenie lub pogląd. Lubię wiedzieć DLACZEGO. Ta dociekliwość odebrała mi zakupową beztroskę i skłoniła do wzięcia odpowiedzialności za własne kulinarne decyzje. Stopniowo wyeliminowałam z diety gluten, mleko, izolowane cukry i toksyczne e-dodatki. Wiem też dzięki własnym doświadczeniom, że taka kuchnia jest dostępna dla każdego, kto chce odżywiać się w sposób sprzyjający zdrowiu, a wiedza o pokarmach, sięgająca głębiej niż obiegowe opinie, daje silną motywację do dietetycznych zmian”.
26 października o godzinie 16.30 w w centrum handlowym Magnolia w juice barze Frankie's (ul. legnicka 58) we Wrocławiu, odbędzie się spotkanie z autorkami książki "Kuchnia polska bez pszenicy", Martą Szloser i Wandą Gąsiorowską. Spotkanie stanie się także niepowtarzalna okazją aby zasmakować w zdrowiu oczywiście bez pszenicy. Wszystkie smakołyki serwowane gościom nie będą zawierać glutenu.