III Targi Książki Kulinarnej
Targi Książki Kulinarnej to jedyne w Polsce wydarzenie łączące książki i gotowanie. Podczas posiłków z powodzeniem możemy dyskutować o książkach, a z książek kulinarnych uczyć się gotować itp. Prawdopodobnie można by podać całą masę przykładów dowodzących, że kulinaria i czytelnictwo łączy naprawdę wiele. Wiedzę odnośnie tej tematyki najlepiej jednak zdobywać podczas Targów Książki Kulinarnej, które odbędą się w dniach 24- 26 lipca w Warszawie.
Impreza organizowana przez Martę Gessler właścicielkę restauracji Qchnia Artystyczna i autorskiej kwiaciarni Warsztat Woni jest jedyna w swoim rodzaju. Targi Książki Kulinarnej to przecież jedyne w Polsce wydarzenie łączące książki i gotowanie.
Fani książek kulinarnych, poszukujący wiedzy na temat kulinariów, łasuchy czy smakosze na pewno będą zachwyceni. Już 24 lipca na dziedzińcu Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski pojawią się wydawnictwa oferujące najróżniejsze książki związane z gotowaniem i jedzeniem. Goście ze świata gastronomi jak: eksperci i pasjonaci, szefowie kuchni i restauratorzy, autorzy kulinarnych blogów, magazynów i książek, chętnie podzielą się z przybyłymi swym doświadczeniem. Należy bowiem wiedzieć, że tegoroczne Targi Książki Kulinarnej odbywać będą się wokół idei DOŚWIADCZENIA, płynącego z różnych źródeł. Zaplanowano także wystawę magazynów o jedzeniu z całego świata,
Patronem medialnym Targów Książki Kulinarnej jest "Magazyn Literacki KSIĄŻKI".
Szczegółowe informacje: www.targiksiazkikulinarnej.com