Smakowite spotkanie w Warszawie

Obrazek artykułu
Zaproszenie na premierę książki Alaina Ducasse'a „NATURALNIE", która odbędzie się 17 listopada o 18:00 w Pałacu Kultury!

W ramach wystawy Textifood Wydawnictwo Dwie Siostry i Instytut Francuski zapraszają serdecznie na premierę „NATURALNIE” – pierwszej w Polsce książki kulinarnej Alaina Ducasse’a, najsłynniejszego kucharza świata!


Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…”.


Alain Ducasse jest idolem wielu kucharzy na świecie, nadszedł czas, by przedstawić go polskim czytelnikom.


Zapraszamy 17 listopada o 18:00 do Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie na rozmowę o autorze, jego gotowaniu i o książce „NATURALNIE”, którą poprowadzi Łukasz Modelski, dziennikarz kulinarny, gospodarz audycji "Droga przez mąkę" w radiowej Dwójce.




Porozmawia on z Dawidem Balaną – szefem kuchni restauracji Kieliszki na Próżnej i Małgorzatą Mintą – dziennikarką i blogerką kulinarną.


Dawid Balana, jedyny Polak, który skończył prestiżową szkołę gotowania Alain Ducasse Education (i to z najlepszym wynikiem w historii!) opowie o specyfice pracy w restauracjach Alaina Ducasse’a i zdradzi tajniki jego kuchni. Wyjawi też, jak dania zebrane w książce „NATURALNIE” przyrządza się w warunkach restauracyjnych i które sztuczki szefów kuchni mogą przydać się każdemu z nas.


Małgorzata Minta, która podjęła się gruntownego przetestowania książki „NATURALNIE” we własnej kuchni, opowie o swoich doświadczeniach w przyrządzaniu zawartych w niej dań oraz o specyfice książki na tle rynku wydawnictw kulinarnych.


Wieczór umili nam poczęstunek przygotowany na podstawie dań z książki przez duet „Pod Przykrywką” i symboliczna lampka francuskiego wina ufundowanego przez restaurację Kieliszki na Próżnej.


W czasie spotkania książka „NATURALNIE” będzie dostępna w specjalnej rabatowej cenie.

Zapraszamy! WSTĘP WOLNY!

 

Pałac Kultury i Nauki w Warszawie, Sala Skłodowskiej, 4. piętro czwartek, 17 listopada, godz. 18:00


 https://www.facebook.com/events/113867982417790/

 

 

Od 2 do 10000 znaków

Znajdź nas na Facebooku