Gar anonim, czyli z kim jeść
| Dodano: 4 wrzesień 2013
| Dodana przez:
Agata Jankowiak
Twoja ocena
Książka stanowi zbiór tekstów odnoszących się bezpośrednio do kuchni oraz wpisanych w nią perypetii kulinarnych. Całość wzbogacają liczne ilustracje autorki, która oprócz pisania i malowania uwielbia gotować. Kuchnia okazuje się może być również miejscem twórczości pobudzającej wszystkie zmysły. Przepisy pochodzą z blogów autorki, stąd można z powodzeniem wcielić je do własnego jadłospisu. Jak wspomniała o tej pozycji Agata Młynarska: "Dzięki książce Hanny Bakuły porcja kartofli z kefirem smakować może jak najdroższy kawior z szampanem. Autorka do gara wkłada inteligencję, talent, poczucie humoru i miłość do ludzi. Doprowadza do wrzenia, a potem częstuje nielicznych. Jak przeczytasz, to dołączysz do tego grona. Ja już niczego innego nie trawię."