Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści

| Dodano: 8 pażdziernik 2015 | Dodana przez:

Share

Okładka

Twoja ocena

Tego jeszcze nie było: męskie gotowanie w wydaniu Dwóch Sióstr!

Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną… To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44.

Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym – ogórkowy gin i rabarbarowe mohito.

Razem to 100 smakowitych przepisów – prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.


Paweł Suwała (ur. 1976) – szef kuchni restauracji Butchery & Wine, specjalizującej się w daniach mięsnych, zwłaszcza z wołowiny. Jako jedyny w Polsce od kilku lat posiada odznaczenie przewodnika „Michelin” Bib Gourmand.

Aleksander Baron (ur. 1983) – właściciel i szef kuchni warszawskiego restauracjo-baru Solec 44, specjalizującego się w potrawach z produktów pozyskanych od lokalnych dostawców. Laureat prestiżowej nagrody przewodnika „Gault & Millau. Polska” w kategorii Młody Talent 2015.

Grzegorz Kwapniewski (ur. 1969) – znany też pod pseudonimem The Crazy Butcher, rzeźnik, dostawca mięsa najwyższej jakości do najlepszych warszawskich restauracji.

Dariusz Wolszczak (ur. 1956) – zwany Panem Sandaczem, dostawca ryb z Warmii i Mazur do wielu warszawskich restauracji. Zdobył kilkanaście nagród za swoje produkty, m.in. wyróżnienie Dziedzictwo Kulinarne, przyznawane przez Europejską Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, oraz Perłę, przyznawaną na Międzynarodowych Targach Wyrobów Spożywczych Polagra Food.

Julian Karewicz (ur. 1983) – barman w restauracjo-barze Solec 44.

Dostępna w

Opinie o: "Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści"

Nowa opinia

Nowa recenzja

Proszę się zalogować

Aby dodawać recenzje oraz zmieniać opisy należy się zalogować.
Jeśli nie masz jeszcze konta:

Adding grade as non logged

Niezalogowani użytkownicy muszą potwierdzić przyznanie oceny dla książki. Jeśli nie chcesz przyznać oceny zamknij to okno, zalogowani użytkownicy nie muszą potwierdzać dodania oceny.

Oceń książkę

Znajdź nas na Facebooku

Partnerzy

Subiektywnie o książkach
Dwumiesięcznik SOFA
Wydawnictwo Psychoskok
Wydawnictwo MG
Kuźnia Literacka
Zażyj Kultury
Fundacja  Polonia Union
Kulturalne rozmowy - Sylwia Cegieła
Sklep internetowy TylkoRelaks.pl
CoCzytamy.pl