Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
| Dodano: 28 wrzesień 2015
| Dodana przez:
Agata Jankowiak
Twoja ocena
Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport.
Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych.
Dzięki książce „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”:
• poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności
dla biegaczy
• rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania
• z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm
• przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki…., a potem już tylko pobiegniesz dalej.
Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych.
Dzięki książce „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”:
• poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności
dla biegaczy
• rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania
• z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm
• przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki…., a potem już tylko pobiegniesz dalej.
Źródło: opis wydawcy