Dawid Wolf - Superżywność- jedzenie i medycyna przyszłość

„Superżywność- jedzenie i medycyna przyszłość”- Dawida Wolfa, to nie kolejna książka, która zaproponuje nam magiczne przepisy na zdrowe i pożywne posiłki na każdą porę dnia. Pozycję powinniśmy potraktować jako swego rodzaju kompendium wiedzy na temat zdrowej żywności, czyli produktów, które warto uwzględnić w codziennej diecie.
Prawie 400 stron, a na nich superfoods- superżywność zdolna realnie zminimalizować ryzyko zachorowania na raka, ustrzec się przed chorobami cywilizacyjnymi oraz cieszyć codzienną dawką życiodajnej energii.
Dla wielu informacje na temat tego, które produkty zawierają najwięcej żelaza, białka, przeciwutleniaczy i witamin z grupy B itp., okażą się bezcenne, bo przecież nie trzeba faszerować się suplementami diety jeżeli można czerpać witaminy i mikroelementy z żywności.
Pozycja szczegółowo zaprezentuje nam produkty, które dobrze znamy oraz takie, których jeszcze poznać nie zdążyliśmy np.: aloes, spirulina i algi morskie, nasiona konopii, kokos, acai, noni, chlorella, jagody goji, propolis, spirulina, kokos, noni, produkty pszczele.
Oczywiście nie musimy obawiać się, że wzbogaceni w wędzę będziemy zmuszeni na własną rękę próbować odnaleźć miejsce dla konkretnych składników w swej diecie. Autor nie omieszkał podzielić się praktycznymi wskazówkami.
Oto kompletny przewodnik dla wszystkich, którzy chcą dowiedzieć się, jak w prosty sposób zwiększyć poziom sił witalnych, wzmocnić odporność, zwiększyć produkcję serotoniny, a nawet poprawić... potencjał seksualny.
David Wolfe z pewnością może nam doradzać, skoro pozycje pozytywnie oceniła dr Patricia Bragg. Pozostaje czytać, jeść i cieszyć się pełnią zdrowia.